EcceAvis Blogg Vikten av att välja rätt restaurang 

Vikten av att välja rätt restaurang 

Att äta ute är ett trevligt sätt att umgås och ger även möjlighet att pröva på olika sorters mat. Många passar på under lunchrasten, speciellt när man kan få reducerade priser. Eller så bokar man in en trevlig middag med sin partner eller någon annan speciell person i ens liv. Att bryta bröd tillsammans är mer än att bara få i sig mat- det är ett sätt att komma varandra nära.

374-5-restaurangJust denna kultur runt mat och restauranger har vuxit till sig de senaste åren. Folk tar sig tid att fika tillsammans eller regelbundet äta middag ute. Detta i sin tur har lett till allt fler matställen, nu för tiden finns det bra mycket att välja mellan i olika stilar och med sina alldeles egna menyer. Naturligtvis kan det finns mer urval i storstäderna men även mindre ställen kan ha alldeles utsökt mat.

Vilken restaurang är bäst?

Men oavsett varför man går ut och äter så är naturligtvis valet av restaurang mycket viktigt. Ibland fokuserar man mest på vilken sorts mat som alla är sugna på. Ska det vara franskt, kinesiskt eller kanske dags för en thai middag? På många orter finns det så gott som allt representerat, verkligen intressant och inbjudande. Andra gånger så är miljön det viktigaste, en liten intim restaurang eller kanske en mer aktiv lokal med musik och underhållning. Allt efter vad man känner för just den dagen.

Men det är inte bara innemiljön som spelar in på hur trevlig en restaurang är. Var den ligger har också ett visst inflytande på hur den upplevs. Ett bra exempel är de restauranger som ligger vid havet eller uppe i bergen, där utsikten är en del av upplevelsen. Eller så föredrar man en viss stadsdel som har atmosfär och som lämpar sig för en sakta promenad före eller efter middagen. Sök på Gamla stan restaurang så får du upp mängder av resultat.

Det är alltså inte alltid så lätt att säga vilken restaurang som är bäst, det är så många faktorer som måste spela in. Naturligtvis är god mat det allra mest grundläggande, annars är det inte många som kommer tillbaka till ett ställe. God atmosfär och trevlig innemiljö, artig och aktiv personal är andra saker som kan ge ett ställe bra betyg. Ofta är det bra att läsa recensioner innan man går ut, eller prata med folk som känner till stan. När man jobbar på ett visst ställe så brukar det inte ta lång tid innan man lärt sig vilka restauranger som serverar den bästa maten, och så blir man stamkund där. All information man behöver finns på http://www.mrfrench.se/.

Alla restauranger är inte lika bra

Det finns dock vissa ställen som inte alls är bra, och som man helst ska undvika. Här handlar det inte om smak, för alla tycker ju inte om samma mat. Det samma gäller för priser, en del har ingenting emot att betala ganska mycket för en måltid så även detta är individuellt. Men ibland hör man hårresande historier om vissa restauranger, och då blir det automatiskt rött ljus. Upsala Nya Tidning skriver här om restauranger man inte bör besöka.

Andra gäster brukar vara en av de bästa informationskällorna. Det finns idag ett stort antal forum och sajter som bara koncentrerar sig på hotell, restauranger och liknande etablissemang. Här kan man skriva sin recension eller helt allmänt diskutera för- och nackdelar med ett ställe man besökt. Det kan verkligen löna sig att surfa runt lite och kolla upp vad som står om den restaurang man är intresserad av. Stora saker som smuts och ohyra är absolut inte acceptabelt, och en erfarenhet som man inte gärna vill vara med om. Ibland skickar de in en kontrollant förtäckt som kund, det finns en hel del program på TV om detta. På så sätt kan de se hur det fungerar när personalen inte vet om att de är iakttagna. Ibland kan det visa på ganska intressanta situationer.

Att äta ute är viktigt, man slipper laga mat själv och kan också prova på exotiska eller inhemska rätter. Det är ett sätt att umgås, att vara tillsammans och ha det bra. Därför ska man vara mycket noga med vilken restaurang man går till, för att verkligen kunna ha en maximal upplevelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.