EcceAvis Blogg Ta klivet in i en virtuell verklighet

Ta klivet in i en virtuell verklighet

När det gäller tekniken i dag kan man nästintill kalla den magisk. Utvecklingen går ständigt framåt och det är svårt att fantisera om var det hela ska sluta. Då och då lanseras dessutom fascinerande skapelser som för en kort tid sedan var mer eller mindre otänkbara. Det gäller bland annat Google Cardboard.

43-virtuell-verklighet-google-cardboardOavsett om du är en riktig tekniknörd eller inte så kommer du med största sannolikhet att häpnas av det som kallas för Google Cardboard. Och i dag kan du ganska snabbt och lätt lägga vantarna på ditt alldeles eget exemplar!

Internetbutiken Sortiment.se var först i Sverige med att sälja Google Cardboard till ett överkomligt pris och om du är nyfiken på vad detta är för någonting kan du med fördel beställa härifrån.

Vad är Google Cardboard?

Om du inte är särskilt insatt i den tekniska världen och har koll på alla de nyheter som ständigt dyker upp är det inte säkert att du faktiskt vet vad Google Cardboard är för någonting ännu. Men det skulle kunna beskrivas som en slags kikare i kartong – men med mycket större krafter än så!

Google Cardboard använder du tillsammans med din mobiltelefon och själva prylen består i princip bara av kartongbitar som har skurits till på ett särskilt vis, linser och magneter. Tillsammans bildar beståndsdelarna ett så kallat VR-headset. Så om du är nyfiken och vill prova det här kan du snabbt och lätt beställa Google Cardboard i dag för en nätt summa i stället för att göra ett projekt som innebär att du själv ska skära kartongbitar och limma linser.

Med Google Cardboard viker du delarna och därefter laddar du ner en kompatibel app. Sedan placerar du din mobiltelefon på plats i ditt headset och kör i gång. Du kan ladda ner Googles Cardboard App för Android här.

Vad är betyder VR?

Bokstavskombinationen VR har blivit en förkortning för begreppet ”virtual reality” eller ”virtuell verklighet” som vi skulle säga på svenska. Och för att förklara vad virtuell verklighet är för någonting skulle det kunna beskrivas som en slags skenvärld skapad via en dator. Med ett VR-headset kan du känna att du finns och agerar i denna skenvärld.

Förutom att bara äga en Google Cardboard och en virtuell verklighet för skojs skull finns det också andra områden där detta fenomen kan tillämpas. Bland annat kan man använda sig av VR-tekniken inom olika typer av forskning, design, spel och konstruktion.

Prova du också

Teknikens under kommer förmodligen aldrig att sluta upp med att förbluffa oss. Att få ta klivet in i en virtuell verklighet har varit få förunnat tidigare med tanke på att det knappast har funnits budgetalternativ om man skulle vilja prova det i underhållningssyfte.

Men nu finns trots allt även denna möjlighet och det är ju ganska fräckt att kunna säga att man har en Google Cardboard hemma. Har du tråkigt någon gång kan du passa på att utnyttja det här eller varför inte höja stämningen nästa gång du eller ni har besök?

15 thoughts on “Ta klivet in i en virtuell verklighet”

  1. A study published in 2018 examined 24 different controlled trials with more than 2,000 participants priligy reviews There are a variety of reasons why a drug tablet may be film-coated, including

  2. Patients with COPD often have comorbid conditions that may have either resulted from COPD, eg, pulmonary hypertension or malnutrition or are simply associated with it eg, anxiety, cardiovascular disease, sleep apnea, and venous thromboembolism. lyme disease treatment doxycycline

Leave a Reply

Your email address will not be published.