EcceAvis Blogg Ta en taxi runt stan

Ta en taxi runt stan

Idag ӓr det fullt med olika taxibolag och valet ӓr ӧkat dramatiskt. Nӓr man kommer ut från flygplatsen så står de i kӧ fӧr att få kunder och många av priserna har dӓrmed påverkats gynnsamt. Man kan fӧrhandlar och komma fram till ett resonligt pris, men det finns också strӓckor dӓr taxan ӓr så gott som fast.

638-4-taxibilIbland kan det bli mycket billigare att åka taxi, som nӓr flera stycken delar på en bil. Fӧrdelarna ӓr sjӓlvklara, att sitta i en bil istӓllet fӧr att kånka på vӓskor på en buss eller ett tåg ӓr bra mycket skӧnare. En bil kan också kӧra en ӓnda hem till porten, det ӓr guld vӓrt i vissa situationer. Har man barn, till exempel, så kan det vara riktigt jobbigt om man inte har bil. Men med en taxi så lӧser man det hela utan några problem.

Kostar det inte vӓldigt mycket med taxi?

Tidigare var det lyxigt att ringa efter en taxi, det var något som bara de rika gjorde. Idag ӓr det inte lӓngre så, utan det har blivit en naturlig del av de flestas vardag. Det ӓr klart att det kostar, men så gӧr allting annat i livet. Vissa saker kan heller inte mӓtas i pengar, som att kunna ta sig fram snabbt och sӓkert. Många ӓldre eller skrӧpliga personer ӓr rӓdda fӧr att gå ut under vintern, om de ramlar så kan det bli katastrof. Men istӓllet fӧr att sitta inne och isolera sig sjӓlva så ӓr det bӓttre att ta en taxi och komma ut. Det rӓcker med att åka ner till butiken fӧr att kӓnna sig lite bӓttre. Åk billigt med Taxi 020 i Stockholm.

Nӓr man slår ut kostnaderna på ett år så kan det också lӧna sig att ta en taxi då och då istӓllet fӧr att permanent ha en andrabil, till exempel. Det finns många dolda kostnader med att ӓga en bil, och tillsammans kan det bygga upp sig till ganska stora summor. Om man bara behӧver bil ibland så kan taxi alltså vara ett bra mycket bӓttre val rent ekonomiskt. Ett stort antal personer ӓr också rӓdda fӧr att kӧra bil i områden de inte ӓr vana vid, och då framfӧr allt om de måste ta sig in till stan. Taxi 020 är ett av Sveriges största taxibolag, beställ en taxi här.

Utnyttja de mӧjligheter som finns

I dagens samhӓlle finns det mycket man kan gӧra fӧr att underlӓtta vardagen och taxi ӓr en av dessa. Det finns absolut ingen anledning fӧr de flesta familjer att lida med oregelbunden offentlig transport eller långa strӓckor till fots. På sommaren kanske det ӓr skӧnt, man får sig en liten promenad i naturen. Men nӓr det regnar eller snӧar ӓr det inte alls roligt att behӧva ta sig fram utan bil. Det blir fort mӧrkt och många vӓgar har inte ens en ordentlig trottoar. Allt detta kan man undvika genom att ta en taxi, i alla fall någon gång ibland.

Det gӓller att kontrollera priset innan man sӓtter sig i en taxibil. Naturligtvis finns det regler och lagar som ӓr tӓnkta att kontrollera taxibolagen, men en del har funnit sӓtt att kringgå dessa. Detta handlar inte bara om svarttaxi som ju kan vara ett hot mot ens personliga sӓkerhet i flera fall. Utan det ӓr mer en fråga om att veta vad man gӧr, att fråga om det tillkommer några extra kostnader och i så fall hur mycket. Fӧr att undvika dessa problem kan det vara bӓst att vӓlja ett av de vӓlkӓnda bolagen som har gott rykte. En del har funnits i flera årtionden och blir bara bӓttre fӧr varje år som går.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.