EcceAvis Blogg Stenskivan är kökets bästa vän

Stenskivan är kökets bästa vän

Det låter som en rolig slogan, men det ligger mycket sanning i det. Köket är ett av de rum där man tillbringar mycket tid. Förutom att laga mat och diska är det ofta här som man läser läxor och tar emot gäster. Svenska kök är ofta lite större, just för att de traditionellt är ett familjerum. Därför behöver man inreda det smart, med material och möbler som håller.

MU261-marmorytaIdag väljer många att installera köksbänkar av marmor. Det låter lyxigt och exklusivt, men det är ett av de finaste materialen för ett kök. Vanligtvis så levereras de med en slipad yta som är matt. Detta gör det enklare att hålla rent, något som är av yttersta vikt i ett kök. Med en del andra material så hjälper det inte hur mycket man än torkar och putsar, det blir aldrig riktigt rent. Detta är en anledning till varför man säger att stenskivan är kökets bästa vän- den blir ren.

Det finns också flera snygga bordsskivor i sten. Man vill att allt ska matcha i köket, även om det inte behöver vara precis samma material överallt. Köksbänkar av marmor passar alldeles utmärkt ihop med rostfritt stål eller trä. Dessa naturmaterial kompletterar varandra, det enda man behöver göra är att tänka på nyanser och färger. Stenskivan är kökets bästa vän var man än väljer att installera den. Många moderna kök har till exempel en liten oas i mitten, där man antingen skär upp maten eller lagar till den. Detta ger flera ytor, något som man aldrig kan få nog av i ett kök.

Med snygga bordsskivor i sten har man inte bara utseende, men framför allt hygien. De kräver inte så mycket underhåll, dagens köksbänkar av marmor är väl preparerade för att användas dagligen. Matlagning har blivit en hobby för många, det förstår man om inte annat från alla de program som finns på TV. Ingen kanal som vill lyckas kan undvika att inkludera ett matlagningsprogram. Och detta är mycket trevligt, eftersom det är något som hela familjen kan göra tillsammans.

Köksbänkar av marmor gör att man kan involvera barnen i matlagningen utan att behöva vara rädd för att de ska förstöra något. De håller bra, och man kan gärna spilla en hel del. Efteråt är det lätt att städa upp, och få köket fint och rent igen. Snygga bordsskivor i sten gör det hela till en dans, om än långsam ibland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.