EcceAvis Blogg Skapa eget jobb utan företag

Skapa eget jobb utan företag

Det kan vara riktigt klurigt att få ett jobb i dag. Arbetsmarknaden är svår att komma in på och ofta behövs kontakter för att komma in på många arbetsplatser. Det är med andra ord lätt att tappa tron på ett jobb.

174-fakturera-utan-företagMen faktum är att det faktiskt finns en annan möjlighet i dag. Och det betyder inte att du måste starta ett eget företag. För det är ju någonting som många kan se som lite skrämmande. Det kan vara lite obehagligt att ge sig ut på sådant vatten på en gång. Däremot finns det en gyllene medelväg om du vill jobba som din egen chef men inte starta ett företag.

Bli egenanställd

I dag finns möjligheten att arbeta som egenanställd. Då använder du dig av ett egenanställningsföretag som du skickar din fakturor genom och så sköter företaget där din ekonomi istället för att du själv ska göra det. Det är hur smidigt och enkelt som helst. Genom exempelvis Cool Company kan man fakturera utan eget företag eller vara registrerad för F-skatt. Men det finns givetvis flera olika sådana företag.

Det som kan vara bra är att titta igenom vad egenanställningsföretaget erbjuder, hur det fungerar hos dem, hur snabbt du får dina pengar och så vidare. Att jämföra flera olika innan du väljer kan vara en god idé så att du är helt på det klara med vad som gäller. Har man några frågor kan man alltid kontakta företaget.

Förändra din situation

Möjligheten att arbeta som egenanställd har skapat så många fler möjligheter. Om du till exempel har dragit dig för att göra något på egen hand på grund av att du inte vågat starta eget företag har ett utmärkt tillfället att doppa tån i vattnet på det här sättet. Likaså kan du som söker jobb försöka ta saken i egna händer och frilansa inom olika områden och skaffa en kundkrets. Plötsligt blir du din egen chef istället för jobbsökande. Det kräver så klart disciplin också.

Om du alltid har drömt om att arbeta hemifrån kan det här sättet att arbeta på också vara guld värt. Du styr ju verkligen helt själv hur du vill arbeta och har fortfarande möjlighet att skicka fakturor. Faktum är att fler väljer att denna nya anställningsform för att kunna arbeta och slippa lägga ner tid och huvudbry på att hålla på med pappersarbetet.

Så om du inte har tittat närmare på det här med egenanställning tidigare kan det vara hög tid att göra det nu. Vem vet vilka förändringar du kan skapa i din tillvaro genom denna möjlighet. Det är helt upp till dig hur mycket du vill arbeta och får in pengarna på kontot. Kanske kan det också vara en perfekt inkörsport för att så småningom ha tillräckligt mycket kött på benen för att starta ett alldeles eget företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.