EcceAvis Allmänt Satsa på operationell leasing

Satsa på operationell leasing

Oavsett om du driver en verksamhet på egen hand och behöver en enda tjänstebil eller om du är en del av ett större företag som har behov av ett större antal fordon finns det goda möjligheter att sköta vagnparken via leasing.

365-4-leasa-bil-foretagGenom att satsa på det här alternativet kommer du att kunna undvika den ekonomiska risken med operationell leasing hos LeasePlan – och vad innebär då detta? Jo, det finns nämligen två olika sorters leasing av fordon i dag. Den som kallas för finansiell och den som kallas för operationell. Som du kanske kan lista ut på dess namn har skillnaden mellan de två med den ekonomiska äganderätten till fordonet att göra.

När du satsar på det som kallas för operationell leasing kommer leasinggivaren att stå för den ekonomiska risken och därmed tas också fordonet upp i dennes balansräkning. Detta är till skillnad från finansiell leasing då det tvärtom är kundens risk. På länken kan du läsa mer om hur du leasar en förmånsbil från LeasePlan oavsett vilken form av leasing du tycker verkar mest lämplig.

Fördelar med operationell leasing

Enligt LeasePlan finns det ett flertal fördelar med att välja just operationell leasing av fordon till din vagnpark. Du behöver inte binda något kapital och halva momsen är avdragsgill vad gäller finansieringen. När du väljer att leasa äger du inte bilen och betalar således enbart för hur du nyttjar den. Det blir lätt att föra en budget och du behöver inte heller ta några risker.

Vill du läsa mer om leasing och vad det innebär finns det mängder med information att hämta online. Bland annat Metro tipsar om vad du ska tänka på när du leasar en bil som kan vara värt att kika på om du går och funderar på att göra just detta. Det är aldrig fel att vara påläst.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.