EcceAvis Blogg Så fixar du celluliterna med stödstrumpor

Så fixar du celluliterna med stödstrumpor

När sommaren börjar närma sig så blir också paniken allt större för många kvinnor. De gör allt de kan för att bli av med eventuella celluliter innan badsäsongen kommer igång. Ingen tycker om att ha gropar i huden, men för en del är det verkligen ett problem. Det hindrar dem från att njuta av livet och ett antal väljer att inte ens gå till stranden. Istället för att lida för din skönhet kan det vara bäst att göra lite extra hela året om för att vara alltid vara förberedd.

Det finns några få tips som kan hjälpa dig i kampen mot celluliter. Till att börja med är motion och kost en viktig ingrediens. Salt, socker och fett är stora bovar som kan förstöra din hud. Inte för att alla kvinnor bryr sig så mycket om det. Men varje år så lägger många ner massvis av pengar på att få en snygg hud. Du kan lätt komplettera alla krämer och behandlingar med sund mat och regelbunden träning.

Viktigt med stödstrumpor

Något som visat sig vara effektivt för många olika åkommor och problem är stödstrumpor. De kallas också för kompressionsstrumpor som kanske lite bättre beskriver hur de fungerar. Genom att utöva ett tryck på benen och fötterna så hjälper de blodet att cirkulera mer fritt. En rad med olika tillstånd kan förhindras med en bra blodcirkulation, en del riktigt allvarliga. Många människor använder stödstrumpor av ett antal olika anledningar.

För de som går och står mycket i jobbet kan svullna ben bli ett problem. Men det samma gäller de som sitter hela dagarna på ett kontor eller i olika möten. Kroppen är gjord så att den behöver variation för att må riktigt bra. Om du har ett stillasittande yrke så uppmanas du därför att ställa dig upp och gå runt lite med jämna mellanrum för att må bättre. Och på ett motsvarande sätt sitta ner och vila om du alltid är på språng.

Detta är naturligtvis lättare sagt än gjort, och då kan lösningen vara stödstrumpor. Helt klart är det viktigt att vara försiktig. Du ska inte pressa din kropp mer än den kan klara av, och alla har rätt till en rast då och då. Men ibland så kan du helt enkelt inte ändra på situationen, utan bara göra den lättare att handskas med. Det behöver inte vara tråkigt att ta ansvar för sitt välmående. Du kan klicka här för att shoppa roliga stödstrumpor.

Alltid bra med ett gott stöd

Under en graviditet så upplever många kvinnor hur kroppen förändras. Både hormoner och en ökad kroppsvikt gör att benen får arbeta lite extra. Då kan det vara skönt med stödstrumpor, även om det också är mycket viktigt att lägga upp benen och vila vid behov. En del är också mer benägna till att ha dålig blodcirkulation. Det ligger i släkten så att säga och ett litet stöd kan vara precis det som behövs.

Många resenärer har provat på kompressionsstrumpor, speciellt under långa flygningar. Även om du gör ditt bästa för att dricka mycket vatten och röra på dig så blir det en påfrestning för benen. Här har du även risken för blodpropp att tänka på, vilket kan vara extra allvarligt. Göteborgs-Posten rapporterar i den här artikeln om hur stödstrumpor är vanligt att använda vid svullna ben och fötter. Mät dina ben innan du skaffar strumporna så att du får ett par som verkligen passar just din kropp. Det finns många olika modeller att välja mellan. Både korta och långa men även de som är utan fot. Allt efter vad du ska använda dem till och hur du upplever dina ben.

Kampen mot celluliterna

För att undvika att celluliter uppstår, men också för att behandla dem, så är alltså kost och motion a och o. Mycket vatten och lite mindre alkohol kan vara nyckeln till en snygg bikinihud. Krämer är alltid bra, se till att hålla din hud fuktig och elastisk. Stödstrumpor mot celluliter. Läs mer på den här sidan i Aftonbladet. Alla dessa större eller mindre tilltag kan tillsammans ge dig en finare hud, utan apelsinbuktningar och annat som du tycker är mindre snyggt.

Många har också funnit att det hjälper med torrborstning. Detta har lite den samma effekten som stödstrumpor eftersom den stimulerar blodcirkulationen. En hälsosam kropp kan ta hand om sig själv på ett riktigt bra sätt. Sedan behövs det inte så väldigt mycket andra behandlingar för att du med tillförsikt kan prova din baddräkt. När säsongen väl är igång så fortsätter du med din livsstil, för att alltid vara säker på att ha en snygg hud.

Ta hand om din kropp

De flesta tänker inte så mycket på sina ben förrän de får problem. När vikten börjar krypa uppåt och benen inte orkar med tyngden. Eller när du sitter stilla hela dagarna utan att låta blodet få cirkulera som det ska i benen. Det samma gäller för de som står och går i flera timmar, och inte ger benen det stöd de behöver. En klassiker är när du ska köpa bikini och upptäcker alla dina celluliter.

Benen behöver stöd i vardagen. Bra skor som ger den rätta hållningen är grundläggande. Speciellt om du är på stående fot under långa perioder. Sjuksköterskor är ett bra exempel på en yrkesgrupp som verkligen har behov av ordentliga skor med en god sula. Även flygvärdinnor brukar känna av all tid de står och går, ofta med tunga vagnar och brickor.

Förutom bra skor så kan alltså stödstrumpor vara en mycket viktig del av att ta hand om din kropp. De ger benen det där lilla extra som kan vara allt som behövs för att hålla dem sunda och i god form. Du slipper celluliter, speciellt om du kombinerar det med krämer och allt annat som du vet är bra för dig. Om du ska resa långt kan kompressionsstrumporna vara avgörande för hur pass bra du mår vid ankomsten. Så vare sig det är en del av din kamp mot celluliter eller du helt enkelt vill känna dig pigg så kan ett par bra stödstrumpor vara det rätta.

12 thoughts on “Så fixar du celluliterna med stödstrumpor”

Leave a Reply

Your email address will not be published.