EcceAvis Blogg Planera ett harligt barnkalas

Planera ett harligt barnkalas

Alla barn har behov av en fest någon gång ibland. En eftermiddag när man bara leker och har det kul, äter något gott och inte tänker på annat. Födelsedagar är ett bra tillfälle att göra något lite extra för barnen, men det behöver inte nödvändigtvis vara enda gången man ställer till med fest.

705-4-barnkalasHöstterminen kan vara lång, och ett kalas kan vara precis vad alla behöver när dagarna börjar bli långa. Andra väljer att ha ett kalas strax innan skolan slutar, för att välkomna sommaren. Under sommar- och vinterloven är alla barnen lediga och har mer tid för festligheter. Poängen är att ett barnkalas passar bra när som helst.

Hur man anordnar ett lyckat barnkalas

En del har magiska händer, de älskar att planera och förbereda en fest för barnen. Men även om man tycker det är roligt så kan det vara svårt att hitta tiden för att göra det. Många föräldrar jobbar heltid, och har kanske också andra ansvarsuppgifter. Därför har det blivit allt vanligare att anlita någon för underhållningen, och kanske också en cateringfirma för maten. Detta gör att man själv har mer tid och energi över för att delta i festen och överse det hela. Behöver du hjälp med ditt barnkalas? Planet Rondo är specialister på barnkalas i Stockholmsområdet och har flera roliga barnkalasteman.

Just ett tema är en annan trend som bara växer till sig, också för vuxna. För barn är det ofta ett superhjälte-tema, eller kanske prinsessor, personligheter som de ser på film så gott som varje dag. När man väl valt ett tema så kan hela festen genomsyras av detta, inklusive dekorationer och mat. En Superman-tårta, prinsesskronor på girlangerna, och så vidare. Den här delen av förberedelserna brukar barnen tycka om att delta i, de klipper och klistrar gärna. Annars finns allt att köpa i välsorterade butiker.

En dundrande fest

Det viktigaste är ju ändå att barnen har det roligt, och de älskar när man hyr in underhållningen. I övrigt så brukar det vara bra att planera in lite tid för vanlig lek också. Om barnkalaset är på sommaren så kan man med fördel ta sig ut i trädgården och springa runt lite. Med alla förväntningar, speciellt om det handlar om ett födelsekalas, så är barnen upprymda och fulla med energi. Sedan kan man varva med lekar eller aktiviteter som är något lugnare, då är det lättare att äta tårta eller mat i lugn och ro. Bullerbyn firade 30 år med ett stort barnkalas.

Många tycker också om att ge alla barnen en liten present, som ett minne av festen. Ett bra sätt att göra detta är genom en fiskdamm, men ett roligt alternativ är en skattjakt. Om barnen är små kan det vara en bra ide’ att rita ledtrådarna istället för att skriva dem. Har man bjudit in  barn av olika ålder, kanske för att matcha de av ens egna, så kan det vara bra med flera skattjakter. En för de stora och en för de små, med ett pris för alla. I fiskdammen kan man dela upp presenterna i flickor och pojkar, annars går det att slå in dem i olika papper eller skriva utanpå.

Barnkalas som alla tycker om

Vuxna kan också ha roligt på ett barnkalas, speciellt om de inte behöver oroa sig för alla de praktiska sakerna. Med bra planering och utomstående underhållning så blir det lättare att slappna av och njuta tillsammans med barnen. Alla har varit små någon gång, och det kan vara ett bra tillfälle att komma ihåg det. Delta i aktiviteterna och skratta tillsammans med barnen, göra det till en minnesvärd dag för hela familjen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.