EcceAvis Blogg Moderna inomhustrappor

Moderna inomhustrappor

En vacker trappa kan vara den stora skillnaden i ett hus. Eftersom man ändå måste ha ett sätt att ta sig till övervåningen kan man göra det bästa av det och skapa ett blickfång. Vare sig man väljer trappor av trä, järn eller andra material, så behöver det inte alls bli något fult. Med lite planering av platsen, samt val av rätt material, kan man göra något riktigt stiligt.

MU283-trätrappaI en del hus är det just en trappa som är det centrala i rummet när man kommer in. De ser ut som ett konstverk, som om huset är byggt runt den. Många moderna inomhustrappor väljs också först, redan innan man sätter igång med att bygga eller renovera ett hus. Man vill kunna visa upp sitt hus, men framför allt vill man att det ska bli trivsamt och funktionellt i vardagen.

Trappor av trä passar bra i de flesta hus, och här har man också en ganska stor möjlighet att få uttryck för sin fantasi och skaparglädje. Till att börja med måste man fatta beslutet om man ska ha stolpar på sin trappa. En hel del moderna inomhustrappor flyter bara rätt upp till nästa våning, eller så verkar det i alla fall. Men det finns även trappor av trä som har snidade stolpar, kanske till och med där det sitter en dekoration högst upp. Något som beskriver den familj som bor i huset, eller kanske bara något som man tycker är fint.

Färgen på den trappa man valt spelar också en stor roll. Trappor av trä kan komma i ljust eller mörkt trä, till exempel. Vad man väljer gör stor skillnad för inredningen i huset. Bara för att man väljer en mörkare nyans betyder dock inte att huset upplevs som murrigt. Allt beror på var trappan står och hur inredningen i övrigt är färglagd. Storleken på trappan påverkar även hur den upplevs, om den är bred eller smal.

Det finns så många fina moderna inomhustrappor att välja på. Med en bra arkitekt kan man hitta den perfekta platsen för den. Eller om man inte kan välja plats får man anpassa trappan. Genom att vrida och vända på trappstegen kan man ofta utnyttja plats som annars skulle gå till spillo. Detta kan ofta vara av yttersta vikt i mindre hus eller utrymmen. Att planera ett hem är inte lätt, men med rätt material och design kan man nästan göra underverk. Oavsett storlek på huset kan man få det snyggt och praktiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.