EcceAvis Blogg Många husbilar har fel på däcken 

Många husbilar har fel på däcken 

Sommar och semester är för många liktydigt med att ta fram husbilen eller husvagnen. Då ska hela familjen packas in och man tar till vägarna i någon vecka eller två. Detta är livet, det man drömt om hela vintern när snön låg djup och det var kolsvart redan klockan tre på eftermiddagen. Nu ska man njuta av livet och den vackra svenska naturen.

155-5-husbil-dackInnan man ger sig ut på semesterresan är det dock mycket viktigt att kontrollera all sin utrustning. Trots det faktum att allt kanske fungerade när man ställde av husbilen förra året så är en ordentlig genomgång på sin plats. Dels för ens egen komfort och för att allt ska fungera, men framför allt för säkerheten.

Kontrollera allt på husbilen

Motorn och bromsarna bör ses över, kolla oljan och allt annat som behövs för en smidig körning. Men framför allt däcken behöver kontrolleras, för det är något som ofta är fel. Undersökningar har visat att många kör omkring med fel sorts däck eller med mindre kvalitet. Eftersom denna del av husbilen är mycket viktig bör det vara bland det första som kontrolleras. JN Däckservice säljer förstärkta däck som tar bilen till en ny nivå.

Det känns när däcken är starka och bra, det blir en helt annan känsla att köra. Eftersom man mer eller mindre bor i sin bil under dessa semesterveckor så blir vikten av bra däck ännu mer uppenbar. Dels för körningen, men framför allt för säkerheten. De ska också balanseras och sättas på rätt, men sedan är det bara att tuta och köra!

En annan viktig del av husbilen är badrummet och köket. Har man glömt en eller annan sak så är det inte så svårt att köpa till det, men dessa rum måste fungera som de ska. Alla ska kunna njuta av semestern, även den som lagar maten. När allt är i ordning och livet flyter på finns det få saker som är så avslappnande som att ställa upp sin husbil någonstans och bara njuta av livet. Allt man behöver finns ju inom räckhåll, alla ens egna saker och kläder. Man sover gott i riktiga sängar, det är stor skillnad mot att tälta. Så det gäller att se över bilen och packa den rätt, eventuellt byta ut däcken men i alla fall kontrollera dem noga. De säljer även förstärkta däck till släpvagn vilket gör den ännu tryggare att köra med.

Trygghet under körning

Just tryggheten är viktig för att man riktigt ska kunna ta in sin semester och ha det bra. Det ska kännas att bilen är väl servad och rustad på alla bästa sätt. Då och då så kommer det ut listor eller undersökningar där de har testat olika bildelar, och framför allt då däcken. Det kan löna sig att ta sig en titt och eventuellt se om det är dags att byta ut de man har. I Expressen kan du läsa om att många husbilar har fel på sina däck.

Trygghet innebär att allt fungerar, men också att man är medveten om det. En ordentlig genomgång och kontroll kan ge denna känsla, eller rättare sagt en visshet om att allt fungerar. det är ju inte varje år man måste köpa nya bildelar, ofta räcker det med lite underhåll och vissa justeringar. Vinterförvaringen är också viktig, det bästa är om husbilen utsätts för så lite påfrestningar som möjligt. Många ställer av den och tar bort däcken, de läggs in för förvaring på ett speciellt ställe. Allt för att bilen ska hålla längre, det är en dyr investering men en bra sådan.

Varje år så ger sig tusentals personer ut på vägarna för att resa runt på semestern. Det kan handla om en helg eller ett par veckor, allt efter ens resurser. För många så är det höjdpunkten på året, då de äntligen kan vara tillsammans och ha det lite kul. Med en del planering och en väl genomgången husbil kan resan bli just det, den allra bästa någonsin. Man ska kontrollera att allt fungerar och speciellt ta sig en ordentlig titt på däcken. Sedan är det bara att slappna av och köra i tryggheten om att man gjort allt som går för att det hela ska fungera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.