EcceAvis Blogg Leva livet på balkong med glas

Leva livet på balkong med glas

Att njuta av livet och unna sig lite av den här världens goda är egentligen ingen lyx. Det är ett grundläggande behov som alla har och som kan göra balansen i vardagen mycket jämnare. Om man har en rik och trivsam fritid så kan man klara av det tråkigaste jobbet. Men även de som har ett bra jobb, ett som de valt och tycker om, har alltid behov att ha en jämn fördelning mellan nytta och nöje.

164-5-balkong-med-glasrackeEtt av de allra lättaste sätten att kunna slappna av och ha en fullgod fritid är om man kan ordna det för sig i hemmet. Med en inglasad balkong finns det inget behov av att resa utomlands- man har ju allt till hands. Detta kanske är att överdriva lite, men faktum är att en trevlig uteplats kan ge en familj det där lilla extra som de behöver för att ladda sina batterier.

Populärt med inglasade uterum

Det är inte bara balkonger som kan glasas in, en helt vanlig veranda kan förvandlas till ett ljust och fint extrarum med en inglasning. En del väljer att ha tre eller fyra sidor med glas, det gör att solen alltid ligger på och det blir varmt och skönt. Säsongen blir längre, man kan ju sitta här ute redan tidig vår och långt in på hösten. Med en liten värmefläkt eller värmeelement kan man förlänga tiden utomhus ännu mer. Du hittar alla glasräcken till altan från Glashem här.

Men det flesta tycker att en inglasad balkong är det perfekt stället för sommarmånaderna, när man verkligen kan njuta av naturen utanför. En del hyresvärdar väljer att glasa in hela fastigheten på en gång, medan andra erbjuder det som ett extra tillval för de som är villiga att betala en högre hyra. I bostadsrättsföreningar fattar man också gemensamma beslut ibland, men det kan också hända att tillstånd ges till de som själva önskar förbättra sin balkong.

När vintern är lång och mörk så blir det ännu viktigare att fylla livet med sol och värme när det bjuds. De flesta idag reser bort i alla fall en del av semestern, men allt fler väljer en resa på vintern när de kan ta sig till sydligare breddgrader. Då är det bra mycket bättre att stanna hemma i Sverige och njuta av den underbart vackra sommar som bara finns här. Men ibland är det både fint och lite kyligt ute, speciellt på kvällarna. Då kan det vara skönt att slippa frysa och ändå kunna vara en del av det vackra utanför. En inglasad balkong kan erbjuda allt detta, och mer därtill.

Skapa en fin uteplats

Det första som måste göras är naturligtvis att anlita någon för att glasa in balkongen och göra det hela en fungerande del av hemmet. Sedan kan man sätta igång med den roliga delen- att inreda och göra det riktigt mysigt där på uteplatsen. Också här kan glas komma till nytta, både som dekoration och för att andra funktioner. Hur fler lever livet på balkonger med glasdetaljer kan du läsa om i den här artikeln från Expressen.

Blommor och växter har sin självklara plats på balkongen, det går att skapa en liten oas till och med i den värsta betongdjungeln. Sedan kommer valet av möbler, helst ska de vara både snygga och funktionella. Som tur är så finns det bra många utemöbler att välja på idag, som passar både den som har stor plats och den som bara har en pytteliten balkong. Fina textiler är som pricken över i:et och gör det extra hemtrevligt. På kort stund har man kunnat skapa sig den perfekta uteplatsen där man kan skämma bort hela familjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.