EcceAvis Blogg Förvaring av värdesaker

Förvaring av värdesaker

På de flesta arbetsplatser idag, och även i privata hem, har man ett stort behov av säker förvaring av värdesaker. Många använder sig av elektroniska redskap för att kunna jobba, och det är vanligt att ha ganska avancerade tablets och laptops.

MA101-nyckelskåpDet är inte heller bara biluthyrningsfirmor som har många nyckelknippor. För att undvika problem ser man ofta till att alla nycklar hänger i ett nyckelskåp med lås när kontoret är stängt. Ett skyddsskåp för laptop är också ett måste på många arbetsplatser. Istället för att bara låta allt ligga framme, inom synhåll för eventuella tjuvar, är det bättre att ha som vana att låsa in allt av värde.

Ett skyddsskåp för laptop kommer i olika varianter. Dels har man de som är som en stor, låst garderob. Man öppnar dörren och där inne ligger datorerna på olika hyllor. Denna lösning kan vara bra på större kontor där alla tar ut sin laptop på morgonen när de kommer, eller när de ska ut och resa. Även många nyckelskåp med lås har en liknande anordning. Man kan ha flera hundra nyckelknippor hängande inne i ett dylikt skåp, på långa rader.

Andra skyddsskåp för laptop, däremot, har individuella fack för varje dator. Dessa är utmärkta för säker förvaring när man har en stor grupp människor tillsammans som inte hör till samma arbetsplats. På konferenser, till exempel, eller mässor kan det vara skönt att kunna låsa in sin dator under vissa perioder. Var och en har sin egen nyckel och kan själv ha kontroll över sin laptop.

Ett stort antal skyddsskåp för laptop har även möjligheter för laddning av datorn. Man kopplar den individuellt, inne på hyllan. Sedan kopplas hela skåpet till en kontakt i väggen. Verkligen en genial lösning, så man har en nyladdad och fräsch dator till arbetet. För att undvika överhettning har man hål i sidorna eller andra anordningar för tillräcklig ventilation.

I många nyckelskåp med lås har man också plats för förvaring av andra saker. Det är ganska vanligt att man har en eller ett par hyllor för pärmar eller andra värdesaker som man vill låsa in.

Det är viktigt att kontrollera vad ett skyddsskåp för laptop eller nyckelskåp med lås är godkänt för. Vid brand eller inbrott får man inte ut något på försäkringen om man inte haft säker förvaring av värdesaker, ofta i kombination med ett godkänt larm. Eftersom det finns många olika sorters skåp är det bäst att se efter noggrant innan man köper ett.

16 thoughts on “Förvaring av värdesaker”

Leave a Reply

Your email address will not be published.