EcceAvis Allmänt En spårlöst försvunnen plånbok

En spårlöst försvunnen plånbok

Majoriteten har med största sannolikhet ett par olika saker som de inte lämnar hemmet utan i dag. Man ser till att man har med sig sina nycklar, mobiltelefon och plånbok. Det är förmodligen dessa tre saker som alltid ska med i väskan. Men då och då verkar det som om att sakerna får egna fötter.

121-tappat-bort-plånbok

Att bli av med nycklarna till huset eller bilen eller lägga mobilen på något otänkbart ställe är nog vardagsmat för många. Dock brukar man kunna gå igenom händelseförloppet för att så småningom hitta nycklarna igen. Och mobilen kan man ju alltid ringa till för att den ska komma till rätta. Men när plånboken är spårlöst försvunnen är det inte svårt att gripas av panik.

I plånboken har vi inte sällan värdefulla saker så som kontanter, kontokort, medlemskort och ID-handlingar i form av ID-kort eller körkort. Och det är som bekant saker man inte vill ska hamna i fel händer i dag. Självklart betyder en försvunnen plånbok inte per automatik att den är stulen men risken finns.

Börja sökandet

När du väl inser att din plånbok inte ligger på sin plats i jackfickan eller i handväskan gäller det att börja leta. Men försök att inte hetsa upp dig alltför mycket. Genom att försöka hålla dig lugn och sansad blir det lättare att försöka dra sig till minnes om när du använde plånboken senast och var du var, vad du gjorde och vad du hade för jacka eller väska. Om du vill kan du titta på en bra guide för dig som tappat bort plånboken.

Alla kan vi drabbas av ett ögonblick av tankspriddhet. Och oftast finns den borttappade plånboken att finna på en plats inte särskilt långt borta. Du kanske har använt en jacka som du vanligtvis inte brukar använda, du kan har bytt till en annan väska eller så ligger kanske plånboken i bakfickan på dina andra jeans. Även bilen är ett bra ställe att leta på eftersom man kanske har lagt av den i bilen när man skulle köra för att man inte hade någon väska med sig. Så ta en titt i bilens fack också. Kanske kan den oturligt nog ha trillat ur en ficka och lagt sig under sätet?

Går det så långt att du har letat efter plånboken överallt där den kan tänkas vara och du fortfarande inte hittar den kan det vara dags att anmäla det till polisen. Dessutom ska du se till att spärra dina kort som du vet med dig finns i plånboken samt anmäla ditt ID-kort som förlorat så att ingen annan kan dra nytta av detta.

Förebyggande syfte

Det går aldrig att förutspå om plånboken skulle råka komma på villovägar men det finns ett sätt att förebygga en sådan situation. Nyckelfinnaren ”Droples” fungerar nämligen utmärkt om du skulle vilja spåra din plånbok också. Du placerar din ”tag” från Droples i plånboken och laddar ner appen som hör till så att du snabbt och lätt har möjlighet att lokalisera din spårlöst försvunna plånbok.