EcceAvis Allmänt Diskussion om hur Microsoft behandlar sina partners

Diskussion om hur Microsoft behandlar sina partners

Utan tvekan så är Microsoft en av de största aktörerna inom den elektroniska världen. De allra flesta använder deras program och de har vuxit till sig med stormfart. Många samarbetar med dem och beroende på vilken nivå du ligger på, vilket certifikat du har, så har Microsoft delat ut olika fördelar. Nu har de bestämt sig för att begränsa dessa vilket har lett till en del diskussioner. De planerar att tillämpa de nya reglerna vartefter, men redan nu så har vissa frågor uppstått. 

För de allra flesta så är det här bara en liten nyhet. För de företag som är involverade handlar det om mycket pengar. De summor de sparat in på att inte behöva betala för support och andra tjänster har ibland varit rejäla. Nu när de måste betala som alla andra, eller blir begränsade i sina förmåner, så gäller det att tänka om. Microsoft fortsätter dock att vara stort och viktigt för många företag runt om i världen. 

Din dagliga samarbetspartner

Det är få arbetsplatser som inte har Microsoft Office eller liknande program installerade på sina datorer. De är lätta att använda och du har stora möjligheter med dem. Många använder dem inte fullt ut, vilket är synd. Det är så mycket du kan göra för att ditt jobb ska flyta på bättre och du ska kunna göra mer uppgifter. Få mer information om Windows här

De allra flesta har en viss kunskap om hur du använder Windows. Det börjar redan på skolorna, och är en bra grund att stå på. Har du inte redan lärt dig de program du behöver kan du alltid ta en kurs. Samtidigt så finns det bra utbildningar för den som vill gå lite längre och verkligen fördjupa sig i deras program. Du kan klicka här för att se hela utbudet. 

Att jobba med Office

Ett ordbehandlingsprogram som Word är basen för många företag. Du kan skriva, kommentera, redigera och skapa mycket snygga dokument. Varje uppgradering och förnyande för med sig nya funktioner eller bättre knappar att trycka på. Du kan lära dig mycket bara genom att sitta och klicka, eller läsa vad allting är till för. Det kan vara roligt men räcker inte riktigt till för att göra ett fantastiskt jobb. 

Enligt NyTeknik är det inte alla som tycker om Powerpoint. Men de allra flesta arbetsplatser använder det varje dag eller vecka för att göra intressanta och tilltalande presentationer. Du kan förändra ett tråkigt dokument till något attraktivt som är lätt att förstå. Korta bildsviter kan berätta mer än en person gör på en timme. Det blir lätt att göra en översikt som alla kan förstå och ta till sig. 

Excel är ett annat program som många trivs med. Ett utmärkt sätt att ha full översikt över alla dina siffror, men även göra uppställningar av lager eller andra långa listor. Allting kan kopplas samman och korsas över, så det räcker med att ändra texten på ett ställe så går det igenom i hela arket. 

Möjligheterna är oändliga, även om de flesta inte utnyttjar dem fullt ut. Vanligtvis så sitter du med ditt program, det som du behöver för att klara av dina uppgifter. Men ibland kan det vara bra att tänka progressivt och se om du inte kan ha nytta av att lära dig lite mer. 

Microsoft och deras partners

Det är klart att vad som sker på en lite högre nivå kan påverka gräsrötterna. Om det blir dyrare för ett visst företag att fungera så måste de kompensera på annat sätt. Så Microsofts nya regler kan få konsekvenser även för de som inte är direkt relaterade till företaget. Men det får tiden visa an. Micorsoft partners är inte riktigt nöjda. Läs mer i den här artikeln i ComputerSweden. Ibland kan liknande situationer leda till utveckling på ett helt nytt plan. Desperata partners som inte vill förlora pengar kan komma upp med lösningar som du inte förväntade dig. 

Men det är uppenbart att ingen klarar sig utan datorer och bra program som du installerar på dem. Dagens samhälle är uppbyggt runt elektroniska hjälpmedel och den digitala revolutionen är ett faktum. En del drar sig undan och tycker att det blivit för mycket. Men de är få och anses vara ganska extrema. De allra flesta accepterar att världen är på ett visst sätt. Sedan finns det andra som går ytterligare lite längre. 

Utnyttja alla de redskap som finns

Det finns så mycket du kan göra med alla de elektroniska maskiner och arrangemang som finns idag. För att lyckas så behöver du inte alltid ha de allra senaste, även om det kan vara bra ibland. Men lär dig gärna utnyttja det du redan har lite bättre. Se vilka kurser som finns och förkovra dig inom olika områden. Skicka gärna dina medarbetare på en utbildning för alla de fantastiska Microsoft program som finns så att de kan bidra till framgången. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.