EcceAvis Blogg Den nya selfie-kulturen

Den nya selfie-kulturen

Den populära låten #SELFIE med The Chainsmokers visar tydligt upp hur vanligt det blivit med att ta en selfie, en bild av sig själv som man sedan lägger upp på nätet. De allra flesta har gjort det i alla fall en gång, medan andra gör det flera gånger om dagen. Man kan också inkludera sina kompisar i en glad, leende selfie.

MU342-ta bilder med mobilenFör att underlätta när man tar bilder kan man nu skaffa en selfiepinne i Sverige. Den passar till iPhone och de flesta andra vanliga modellerna som man använder för att ta ett foto. Som namnet visar är det en sorts pinne där man sätter fast telefonen, och sedan tar man bilden med någon form av utlösare. Det ger en bättre bild, eftersom man kommer en bit bort från ansiktet. Ofta upplever man att ens armar är för korta när man försöker få med alla på bilden.

Som den populära låten #SELFIE med The Chainsmokers handlar om lägger man ofta upp en selfie flera gånger på en kväll. Folk kommenterar och visar att de gillar den (eller inte). Det blir nästan som en dagbok, eller en reality show. Man talar om en ny kultur, eller ett sätt att kommunicera med andra. Genom att skaffa en selfiepinne i Sverige kan man förbättra sina bilder och göra dem intressantare. Den passar till iPhone, till exempel, som är en av de vanligaste telefonerna idag.

När man köper en selfiepinne i Sverige som passar till iPhone så kan man välja mellan olika sorters utlösning. Bluetooth är ett bra sätt att ta bilder. Man kan använda telefonens självutlösare, men bilderna brukar bli bättre om man gör det på annat sätt. Vill man göra som personen i den populära låten #SELFIE med The Chainsmokers, och ta flera bilder i rad, måste man ha ett bra system. En del selfie stick i Sverige har ett helt kit inkluderat, med utlösare och allt.

Att kunna förlänga armen och ta bra bilder är kul. En selfie stick som passar till iPhone gör det hela till ett nöje när man vill delta i den nya selfie kulturen. Ibland kan man se kompisar som inte skriver många ord, bara skickar bilder på sig själva i olika situationer. Det blir som en följetong där man kan delta i sina vänners liv på ett helt nytt sätt. Det är inte så konstigt att selfie utsågs till årets ord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.