EcceAvis Allmänt Därför ska du välja ventilationsföretag med omsorg

Därför ska du välja ventilationsföretag med omsorg

Alla vet hur viktigt det är med ventilation. Inte bara för att det ska vara snyggt och lukta gott. Men också för att inomhusmiljön är så viktig för din hälsa. Astma och allergier har spridit sig som en löpeld bland svenska befolkningen. Nu när inte asbest finns längre så kommer det från någon annanstans. Många skyller på att dagens byggnader är allt för täta och instängda. Men det är naturligtvis inte hela sanningen.

Istället så är det nog en kombination av flera olika faktorer som påverkar folks hälsa. Helt klart har inomhusmiljön något att säga till om saken. För om du hela tiden andas in damm eller andra orenheter så är det ganska självklart att kroppen till sist säger ifrån. Men ibland så märker du ingenting förrän det har gått rätt långt. Därför gäller det att förebygga. Ungefär som att gå till tandläkaren varje år vare sig du har ont eller inte.

Hur du skapar ett bra boende

Alla vill vara friska och framför allt så önskar du att dina barn inte ska lida av olika åkommor. Därför gör de flesta allt de kan för att skapa ett bra boende. De tar hand om sin hälsa genom att äta rätt mat och se till att få in motion i vardagen. Svenska folket är ledande inom ett hälsosamt leverne. Detta inkluderar också strukturen och luften i ditt hem. Bra ventilation för sund boendemiljö. För att må bra måste allting runt omkring dig vara sunt, från insidan och ut.

Ventilation är verkligen grunden för att du ska må bra. Dels får du in frisk luft utifrån, full av det så viktiga syret. Samtidigt så forslas den gamla unkna luften ut. Många kan inte ens sova om de inte har frisk luft i sovrummet. Men det är inte bara en fråga om vad du trivs med. För även själva huset har behov av frisk luft. Annars är det lätt hänt att du får mögel lite varstans. All info du behöver finns på https://avfuktningsteknik.se/produkter/krypgrundsavfuktare/.

En del flyttar ut till landet för att kunna andas lite friskare luft, och det brukar fungera bra. Men även där kan du få problem om ditt hus inte är väl ventilerat. Du måste hela tiden vara på din vakt mot fukt och mögel, speciellt i badrummet eller på vinden. Tyvärr har de varma somrarna som alla njuter av ställt till med stora problem. För utrymmena i hemmet hinner aldrig torka ur. Sommaren är varm och sedan kommer en mild och regnig vinter. Den kalla, torra kylan har uteblivit under ett flertal år nu, och det har lett till nya situationer med mögel.

Ventilera ut alla sjukdomar

Mögel och andra otrevliga saker sprids med luften. De tar sig in i din kropp och ställer till med stora skador. Ibland tror du att barnen har en förkylning. De hostar och är täppta i näsan. Men efter ett tag så märker du att förkylningen inte lägger sig. Ibland hostar de så att de kräks och du börjar bli riktigt orolig. Det kan vara mögel som finns någonstans i huset. En del menar till och med att leverskador, öronsjukdomar och cancer härstammar från mögel. En tråkig verklighet som du inte kan lämna åt sig själv.

Inte för att du ska gå omkring och vara rädd. Men det är en liten påminnelse om att du ska underhålla ditt hem. Kontrollera att det är ventilerat överallt och vara uppmärksam på hur luften är. Om du inte klarar av det själv är det bara att kontakta en firma som sysslar med detta. De kan se hur pass sunt ditt hem är med sina mätningar och maskiner. Och sedan göra något åt det om de märker att du har problem. Barometern rapporterar i denna artikel om hur ventilationen i skolor ska förbättras.

För allt för många skolor är dåligt byggda. Eleverna måste nöja sig med baracker utan god ventilation. Det är inte förrän föräldrarna hotar med att anmäla kommunen som något blir gjort. Kanske inte överallt, men på bra många ställen. Därför är det positivt att höra om en förändring i inställningen. De unga tillbringar en stor del av sin dag i skolan. Så om luften inte är bra blir resultatet en katastrof. Med stora komplex som är sammankopplade med ventilationstrummor kan möglet sprida sig ganska snabbt.

Satsa på kvalitet

Nu är det inte bara att ringa någon och be dem ventilera ditt hem. Det gäller att välja någon som är duktig och som verkligen tar hand om din innemiljö. För annars kan det bli värre än när du startade. Ännu farligare kan det vara att acceptera ett erbjudande som verkar allt för bra för att vara sant. Ibland så använder sig skrupelfria individer av folks önskan att må bra till att lura dem. Du kanske tror att du ska få en värdering av ditt ventilationssystem. Men sedan kommer det en räkning med posten.

Ännu värre kan det vara om du tror att allting är bra men det egentligen finns mögel eller andra problem. Sveriges Radio skriver här om vikten av att välja ett bra företag för ventilationsarbeten. Kontrollera deras referenser noga och se till att få en specifik offert. Du kan också skaffa information från olika företag och jämföra. Då får du ett hum om vad du kan förvänta dig. Tro inte på tomma löften om att få saker och ting gratis. Ingen jobbar för ingenting och din hälsa är allt för viktig för att du ska riskera den.

Det är ungefär det samma som när du väljer andra hantverkare. Ingen skulle komma på tanken att ringa efter en elektriker som inte är utbildad eller som du inte litar på. Men ventilationen är minst lika viktig. Du kanske inte får en stöt om det inte fungerar, men du kan bli riktigt sjuk. Plus att ibland så har mindre duktiga tekniker lyckats förstöra fläktar och annat som fanns installerat. Som om det inte räckte med att luften fortfarande är dålig. Välj därför noga och se till at du får behöriga personer.

2 thoughts on “Därför ska du välja ventilationsföretag med omsorg”

 1. naturally like your web site but you have to take a look at the spelling
  on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and
  I to find it very bothersome to inform the reality however
  I’ll certainly come back again.

 2. Check out 1this guide about how to get free diamonds on cooking fever

  u3iauds11
  This game is a whole lot more fun when you have unlimited free gems.If you like phone games like this you should check out this guide

Leave a Reply

Your email address will not be published.