EcceAvis Blogg Då rekryterar du bäst

Då rekryterar du bäst

333-6-1

Rekrytering är något som allt fler företag insett är basen för framgång. Alla vet hur viktigt det är med rätt person på plats. För att kunna uppnå en mer eller mindre ideell arbetsplats måste du hitta fram till de där personerna. För att förenkla processen och göra den mer exakt så finns det mycket bra rekryteringsverktyg. Dessa ger dig möjlighet att snabbt nå ut till intresserade personer och därmed ökar chansen att tillsätta posten med den rätta.

Motsatsen är nämligen något du absolut vill undvika. Det beräknas att en felaktig anställning, när du inte får någon som riktigt passar för jobbet, kan bli nog så dyrt. Hur mycket beror på vilken post det är fråga om, men det är en situation som du inte vill befinna dig i. Satsa därför istället på att göra processen innan anställning meningsfull och detaljerad.

Ta hand om ditt företag

Att driva en verksamhet kräver ofta kunskap och tålamod. Vartefter företaget växer till sig så måste du ha bra personal, anställda som verkligen bidrar något till företaget. Samtidigt så måste du ge dem något i gengäld, om de trivs så kommer de också att jobba på ett helt annat sätt. Det skapas en kultur eller atmosfär på jobbet, som bör reflektera dina värderingar och målsättningar. När du rekryterar så måste du hitta någon som passar in i denna kultur, som kommer att bidra till att den förstärks och inte skadar den fina balansen. Recruto erbjuder er ett bemanningssystem som gör det enkelt att driva företaget effektivt.

En fördel med att använda system och rekryteringsföretag är att de ger dig flera valmöjligheter. Om du vet vad du vill ha, vilken kompetens och personlighet du letar efter, så kan de ge dig flera förslag. Från dessa kan du sedan gå vidare och välja ut de som kan vara intressanta för en anställningsintervju. När du träffar den sökande personligen kan det vara lättare att se hur pass bra de kommer att passa in med din verksamhet.

Ibland så är personlighet och en förmåga att lösa problem bra mycket viktigare än en formell utbildning. Vissa större företag har inte längre en universitetsexamen som anställningströskel. De menar att efter några år på jobbet så är det andra förmågor och egenskaper som har visat sig vara det allra viktigaste för verksamheten. Du kan gå hit för att läsa om de bästa rekryteringsföretagen.

333-6-2

Planera din rekrytering och jobbsökande

Ibland har du tur och hittar ditt drömjobb med en gång. Andra gånger kanske du måste ta något som inte riktigt är det allra bästa men som duger tillsvidare. Eller så upptäcker du efter ett tag på jobbet att du faktiskt skulle vilja prova på något annat. Det samma gäller inom rekrytering. Om ett företag vill ha en speciell person så kan de ibland få leta riktigt noga. Det kan ta tid och kosta pengar, men är väl värt investeringen.

För att göra det mesta av processen så ska du planera både hur och när du söker ett jobb. Och de som vill ha ny personal gör väl i att vara tillgängliga vid alla tider. De bästa rekryteringsföretagen tipsar om den smartaste tiden att söka nytt jobb. Läs mer i den här artikeln från Dagens Industri. Bara för att du nosar runt och ser vad som finns betyder ju inte att du måste byta jobb eller ta det första bästa. Men det kan också vara avgörande för din karriär, en möjlighet att gå vidare och nå din fulla potential. Detta kommer att gagna både dig och det företag du väljer att jobba för.

En pågående rekrytering

Det har blivit ett stort uppsving i antal rekryteringsföretag. Folk har insett att de måste ha hjälp med att hitta bra personal, eller ett jobb. Det är klart att du kan gå samma gamla vägar som tidigare, men det finns nu mer effektiva och kostnadsbesparande metoder. När något fungerar så mycket bättre är det där du ska satsa dina resurser.

Vissa företag har en pågående process med rekrytering. De är alltid öppna för nya ansökningar och fortsätter bara att växa. Samtidigt så letar de själva aktivt efter nya kandidater. Men de flesta verksamheter är ju inte så stora. De behöver ny personal någon gång ibland, antingen för att en anställd slutar eller för att verksamheten växer till sig. Oavsett företagets storlek så är dock alltid kulturen och gruppkänslan viktig. Du måste hitta någon som passar för både jobb och arbetsplats. Därför är rekryteringsprocessen minst lika viktig här som för de riktigt stora. Helsingborgs Dagblad skriver i en artikel om hur rekryteringsföretag satsar stort i kommuner som har hög arbetslöshet.

333-6-3

När ska du rekrytera?

Svaret kan naturligtvis vara när du har behov. Men samtidigt så vill du förkorta processen så mycket som möjligt och snabbt hitta fram till en kandidat. Det är ju därför som många väljer digitala verktyg för att det ska bli mer effektiv. Statistiken visar att efter semestrarna så brukar det vara ett uppsving hos rekryteringsbyråerna. Då har folk suttit hemma och tänkt igenom livet för att sedan komma fram till att det är dags att byta jobb. Eller så har de gjort det som de ville ha klart innan de helhjärtat satsar på att komma igång på arbetsmarknaden.

Oavsett anledningen så har du möjligheten att få ett större urval av kandidater. Fler möjligheter att hitta fram till den som kommer att passa in perfekt på arbetsplatsen. Alternativt den som kommer att kunna anpassa sig till de andra och göra gruppen homogent produktiv. Denna trend visar även på att en hel del personer tar kontakt med olika företag under sin semester. De fiskar lite och ser vad som finns tillgängligt. Därför kan det vara en bra tid att se på samtal eller CV, du kanske har tur och hittar det du söker.

Rekrytering och bemanning är komplexa processer som dock kan förenklas med de rätta verktygen. Använd det som finns till hands och lär dig rekrytera mer effektivt. I det långa loppet kommer all denna investering att löna sig. Ditt team kommer att fungera och företaget gå framåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.