EcceAvis Blogg Besök en dag fylld av inspiration och glädje 

Besök en dag fylld av inspiration och glädje 

60-6-1-besok-en-dag-med-inspiration-och-gladje

Vem vill inte finna lyckan här i livet? Eller bli inspirerad till att åstadkomma stora saker med sitt liv? En positiv trend i samhället är att anordna inspirationsdagar. En hel dag när du bara fokuserar på hur du kan må bättre och klara av vardagen på ett bättre sätt. Med goda råd om hur du kan satsa på dig själv och ditt välbefinnande.

Det är inte fråga om att lägga så stor vikt på dig själv att du glömmer bort andra. Men många har en tendens att ignorera sina inre behov. Ofta märker du det inte själv, men när du läser eller lyssnar på tal om det så inser du hur länge du gått där och bara existerat. Istället för att fylla livet med glädje och motivation.

Kraftfulla tankar och föreläsningar

Trenden att samla ett antal bra talare och anordna en inspirationsdag har hjälpt många att komma ur sina skal. Att börja tänka positivt och se lite mer på sitt liv i detalj. En del dagar har en speciell inriktning medan andra mest är allmänt uppmuntrande och motiverande. Inspirationsdagen arrangeras av Ekvilibrium Talarförmedling den 2 juni i Stockholm.

Ibland kan det vara små detaljer och tankar som gör stor skillnad. Hur du tänker och ser på ditt liv kan ha stort inflytande på hur du mår. Målet är inte att alltid gå omkring och känna sig överlycklig med allt som livet ger. Om detta sker så får du vara glad. Men istället så handlar det mer om att lära sig möta vardagen på ett fokuserat och positivt sätt. lära känna dig själv och vad du egentligen tänker om saker och ting. Vad som får just dig att må bra. Ekvilibrium Talarförmedling kan vara första steget.

60-6-2-inspirationsdag-motivation

Satsa på livet

Med lite inspiration kan vardagen bli lättare att hantera. Du lär dig att njuta av de små sakerna och inte bara se fram emot semestern. Samtidigt så kan det vara viktigt att inse att du inte tycker om allt runt omkring dig. Att lära sig säga ifrån kan vara en viktig lärdom, eller kunna säga nej ibland. Utan att såra andra i onödan. Men vanligtvis så brukar det falla på plats, allt fungerar bättre när du själv vet vad du vill.

Att gå på inspirationsdagar eller föreläsningar kan bli en vändpunkt för dig. Du kommer att få höra erfarenheter och tips från professionella talare som har stor erfarenhet inom motivation och inspiration. Allt fler företag ser till att skicka sina anställda på dessa dagar, just för att de är så effektiva. Enkelt uttryckt så ökar lyckliga medarbetare produktiviteten på arbetsplatsen. Söker du spännande kurser och talare? Hittakurs.se erbjuder dig all info du behöver. Men samma sorts motivation kan också vara till nytta på fritiden, med allt annat som du möter varje dag.

Leva i nuet men planera för framtiden

Det går att leva ett ganska bra liv utan att tänka efter allt för mycket. Men för vissa så är det en enorm befrielse att komma ur gamla hjulspår. Kanske inte rent bokstavligen, men i alla fall mentalt. Vad du än gör här i livet bör vara baserat på medvetenhet, att du vill hålla på med det. för vissa så har inspirationsdagarna varit inkörsporten till att byta arbete. De har motiverats att analysera sin situation och kommit fram till att det är dags för något nytt.
Andra har funnit att de trivs med sitt jobb men att deras inställning måste förändras. Allt detta leder till att det blir lättare att stiga upp på morgonen, att du får mer energi att leva ditt liv. För en del är förändringarna stora, för andra lite mindre. Det viktiga är alltid att låta de inspirerande orden sjunka in och påverka just ditt liv. Sveriges Radio berättar i ett inslag om hur tjejer inspireras till företagsamhet, lyssna på inslaget här.

Inspiration som leder till lycka och tillfredsställelse

Oavsett vilken situation du har här i livet så kommer du att må bra av att ta en dag och bara tänka positivt. Att låta dig inspireras av talare från när och fjärran. Tillsammans med tusentals andra individer som också står och tänker på hur de ska kunna tillämpa allt detta i sin egen situation. Inspirationsdagar är viktiga, något som alla borde boka in med jämna mellanrum.

Det är inte själviskt att fokusera lite extra på sig själv. Istället kommer det att göra dig till en bättre mamma, arbetstagare eller kompis. För det handlar mycket om att må bra från insidan och ut, att ha en inställning som gör det enklare att ta tag i allt som kommer din väg. Du kommer aldrig att ångra dig över att ha försökt bli motiverad eller inspirerad. Tvärtom är det mycket troligt att det kan bli början på ett långt och händelsefullt förhållande. Där du tillåter andra att inspirera dig till att må bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.