Menu

asddas

Det lönar sig att spela videospel

0 Comment

Vem hade kunnat tro att videospel skulle bli så stora? Att flera tusen användare skulle sitta online och spela tillsammans? Det är en framgång utan lika och drar även in stora pengar. Dels för producenterna som säljer spelen, och alla de produkter som följer i dess fotspår. Men det finns också tävlingar där du kan vinna priser. Bara genom att spela videospel. 

Det är klart att det inte bara handlar om att spela. Du måste vara duktig och kunna ta dig till de olika nivåerna på en viss tid. Inte alla spel bygger på samma principer och därför kan du behöva specialisera dig. Men att tjäna pengar på något som började som en hobby är inte alls så illa. För alla andra är det en upplevelse bara att se på när dessa experter spelar. Det verkar så lätt på ytan men är något riktigt komplicerat. 

Alla har sin plats

Det är inte alla som tjänar pengar genom att spela ett spel. Faktum är att de flesta utför någon annan form av arbete, antingen genom att sälja tjänster eller produkter. En allt mer växande bransch är renhåll. Det har visat sig vara en lukrativ inriktning, bland annat tack vare RUT-avdraget. Allt fler väljer att boka in städningar av olika slag, nu när priserna har blivit så rimliga. Här har du firman som kan städ

Nu är det ju inte bara att boka in. Du bör gärna ta in en offert från olika firmor och se vad de har att erbjuda. Se också till att kontrollera deras referenser, en bra firma är glad över att kunna ge dig sina kunders kontaktuppgifter. Ibland har firman en specialitet som lockar dig. Vissa städfirmor är till exempel helt biologiska och värnar om naturen lite extra. Se vad https://www.stadarna.se/har-finns-vi/stadarna-i-jonkoping/ har att erbjuda. 

Renhåll eller städning är något som både unga och gamla kan syssla med. Det har blivit ett mer populärt yrke, och förhållandena har också förbättrats. Många går på kurs för att lära sig hur de ska undvika skador eller förslitningar. Eller hur du kan göra rent på ett effektivt men ändå miljövänligt sätt. Det är en bra bransch för den som vill komma igång som egen företagare, något som inte bara glesbygden har tjänat på. 

Tjänster runt om i landet

Beroende på var du bor i landet så kan du ha flera möjligheter när du vill boka in en tjänst som städning. Eller även för allt annat du kan ha behov av. I storstäderna är det många som tävlar om kunderna. Här brukar det löna sig att kontakta de som finns i närheten först. Eftersom bensin är dyrt brukar de ha bättre priser för de som bor i närheten. Tid är också pengar och långa resvägar lönar sig helt enkelt inte. 

Många städer försöker förbättra sin infrastruktur och göra det lättare för medborgarna att ta sig fram. I Stockholm finns det ofta stora parkeringsplatser vid tunnelbanestationerna för att uppmuntra folk att lämna bilen hemma, utan att det ska vara jobbigt för dem. Förhoppningsvis kommer det fler liknande initiativ överallt i landet, även om det ofta är en fråga om pengar. Diskussioner om dyr linbana i Göteborg

I många städer är det vanligt med en skatt för att köra in med bilen. När du väl är inne så är parkeringen dyr och svår att hitta. Allt för att göra det svårt och minska biltrafiken på utsatta ställen. Då kan det vara bättre att ta en taxi om du har bråttom eller inte vill ta bussen. Lämna bilen hemma och ta dig fram med tåg, buss och taxi, en härlig kombination som faktiskt fungerar. 

Nyttan av videospel

Det är ganska intressant att se hur folk lever. Hur en del städar för att betala räkningarna. Vissa personer pendlar till jobbet medan andra bara jobbar i närmiljön. Det är vanligt att vara anställd men allt fler väljer att öppna eget. Och så finns det en del personer som har lyckats vända sin hobby till något lukrativt. Turneringar med stora prispengar utspelas i Jönköping. Läs mer hos SVT

Inte alla gör det för pengarna. Det ligger en viss prestige i att vinna dessa turneringar. Naturligtvis är det härligt att vinna pengar. För att bli så bra måste du lägga ner mycket tid och energi, vilket är svårt att göra om du har ett heltidsjobb. Men många har också blivit duktiga helt enkelt genom att spela på sin fritid. De har ett intresse och läggning för spelet. Med tiden har de valt att börja tävla, och det har vuxit till något som lönar sig rent ekonomiskt. 

Så det finns flera olika sätt att tjäna tillräckligt med pengar för att ha ett gott liv. Det kan rent av vara att videotävlingar eller liknande evenemang är en extra inkomst, något som du gör dels för att det är roligt men samtidigt för att få in lite extra. Vanligtvis så är det en riktig showstämning över de här tillfällena, och du kan se och uppleva annat som är kul. 

Kapitalismens olika sidor

I ett kapitalistiskt samhälle så finns det olika sätt att tjäna pengar på. Allting kostar, och det är valuta som gäller. Inte som i bondesamhället där folk bytte ut tjänster mot produkter och vice versa. Eller så var det ren byteshandel direkt med varor. Nu för tiden kanske du gör det med någon du känner väl, som en granne eller släkting. Men allting har blivit så mycket mer komplicerat med skatter och andra avgifter. 

Till och med vinster från tävlingar beskattas på ett eller annat sätt. Det räknas som en inkomst, och då har staten rätt att ta en liten bit. Eller ganska stor ibland, i alla fall så känns det så. Men det kan det vara värt, för du får ändå en hel del i handen. I tillägg så sysslar du med något som du tycker om, vilket inte är alla förunnat. Många går till jobbet utan allt för stor entusiasm. Det är ett måste, men inte en kallelse. 

Nu har självmedvetenhet och motivering blivit ett vanligt ämne, och ibland är det arbetsgivaren som skickar sina anställda på dessa kurser. Tanken är att vända en vanlig vardag till något som inte alls är så illa. Även om det ibland kan vara allra bäst att byta jobb, yrke eller göra något annat drastiskt. Till och med ett yrke som inte ansetts så speciellt, som städning, kan faktiskt vara mer intressant än det du sysslar med nu. Eller så ska du se om du inte kan låta din passion för videospel bli något mer än bara en hobby. För det lönar sig att spela, det är något som är helt klart.